CAUȚI UN RĂSPUNS?

Întrebări frecvente

Examenele Cambridge sunt examene cu recunoaștere internațională, valabile pe viață, iar gradul lor de dificultate crește de la un nivel la altul. În plus, ele sunt concepute în așa fel încât să îi atragă pe cei mici prin poze colorate, texte distractive și personaje captivante, iar celor mai mari le vin în întâmpinare cu subiecte specifice vârstei acestora. Astfel, cursanților li se oferă ocazia de a își testa cunoștințele și de a dobândi experiență de examen într-un mod foarte prietenos, plăcut, internațional și actual.

Astfel, examenele oferite de centrul Twinkle Star îi ajută pe copii să devină mai încrezători în propriile forțe și independenți în folosirea limbii engleze. Mai mult,cursanții noștri ajung să fie mai puțin stresați de experiența unui examen sau a unei evaluări.

Totodată, examenele Cambridge sunt utile și pentru că echivalează diferite probe din parcursul școlar. Astfel, examenul Movers și Flyers echivalează, în limita locurilor disponibile și a politicii fiecărui liceu, proba de limba engleză de la finalul clasei a IV-a pentru a ocupa în clasa a V-a un loc într-o clasă cu mai multe ore de engleză pe săptămână. Examenul KET echivalează proba de bilingv de la finalul clasei a VIII-a cu nota 10, iar începând de la nivelul PET se echivalează proba aferentă competențelor lingvistice de la Bacalaureat astfel: PET echivalează cu B1, FCE cu B2, CAE cu C1 și CPE cu C2. De asemenea, începând cu examenul FCE, cursanții pot folosi diploma obținută pentru obținerea unei burse în străinătate sau la un viitor loc de muncă.

Examenele Cambridge sunt examene internaționale, costul acestora fiind calculat în funcție de taxa cerută de Cambridge Assessment English, care este universală pentru toate țările în care se susțin aceste examene.

Înaintea fiecărui examen, Twinkle Star organizează un curs de pregătire intensivă, destinat atât cursanților proprii, cât și tuturor persoanelor interesate să susțină un examen Cambridge. Acest curs constă în 12 ore de pregătire intensivă care îi trece pe cursanți prin toate probele examenului – speaking, reading, writing și listening. Cursanții sunt puși în fața condițiilor de examen înaintea examenului propriu-zis, învățând astfel nu doar să gestioneze stresul, ci și structura testului pe care îl vor susține. De asemenea, începând de la KET, cursanții au șansa de a exersa proba de speaking cu partenerul cu care vor intra la examen. Nu în ultimul rând, aceste cursuri sunt ținute de profesori cu experiență, care le oferă cursanților diverse sfaturi și recomandări pentru a face față cu brio examenului.

Cursurile intensive au loc în apropierea examenului, cu o săptămână sau două înainte de acesta.

Cursurile intensive sunt ținute de profesorii noștri. În timpul săptămânii, adeseori aceștia au ore după-amiaza, fapt pentru care nu pot programa aceste cursuri decât în afara orelor de curs. Încercăm să găsim cea mai bună alternativă pentru copiii care ne calcă pragul, dar uneori este imposibil să găsim o variantă bună pentru toată lumea. Dacă programul cursurilor se suprapune cu cel de la școală, Twinkle Star oferă o adeverință pentru motivarea absențelor.

Pentru YLE (Starters-Movers-Flyers), copiii nu au nevoie de niciun document sau material (nici măcar stilou).

Pentru KET, PET, FCE, CAE, CPE este nevoie de o copie după Confirmation of Entry (se primește de către părinte pe adresa de e-mail și este dată și la cursurile intensive) și un document de identitate valabil (buletin, pașaport, iar dacă elevul este prea mic, carnetul de note cu poză).

Dacă un copil nu s-a simțit suficient de bine în ziua examenului și nu a reușit să se concentreze îndeajuns de bine încât să obțină punctaj de trecere, acesta poate să mai dea încă o dată examenul, iar dacă este cursant Twinkle Star și sunt îndeplinite anumite condiții enumerate și în contractul semnat de părinte la începutul anului școlar (a participat la toate cursurile, și-a făcut temele și a primit aprobarea profesorului pentru susținerea examenului), Twinkle Star plătește cea de-a doua examinare.

ÎNSCRIERE EXAMEN PET