Examene Cambridge English @Twinkle Star

Festivitatea Cambridge English la Iași ediția 2023 | Înmânarea certificatelor internaționale

Cel mai important eveniment anual din calendarul evenimentelor educaționale Cambridge English la Iași s-a desfășurat la Palas Congress Hall pe 6 și 7 septembrie, cu participarea a peste 4.000 de invitați, elevi din județ și părinții acestora.

Ceremonia a fost organizată în 9 serii iar un număr de 1.744 de elevi din județul Iași au primit în cadru oficial certificatele Cambridge English, în urma susținerii acestui examen internațional în perioada august 2022-iulie 2023.

Prin programul derulat de Twinkle Star Exam Centre, unul dintre cele doar 5 centre din România autorizate pentru organizarea examenelor Cambridge English, 7 școli din orașul Iași au primit în cadru festiv distincțiile de centre partenere în organizarea acestor examene.

Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Iași și Școala Gimnazială ‘’Titu Maiorescu’’ s-au remarcat în calitate de “Gold Preparation Centre”, având în vedere numărul de candidați care au susținut un examen Cambridge în anul școlar precedent, iar Colegiul Economic ‘’Virgil Madgearu’’ Iaşi, Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi, „Alchemy Club” Rediu și Centrul Educaţional Tempus Iaşi au primit distincția de Centru de pregătire “Silver”.

Din cei 1.544 de elevi participanți la festivitate pregătiți de Twinkle Star, deținător al statutului de centru « Diamond », 339 au susținut un examen Pre A1 Starters, 203 au promovat examenul A1 Movers, 173 au primit certificatul pentru examenul A2 Flyers, 287 certificate au fost acordate pentru promovarea examenului A2 Key for Schools (KET), 251 pentru B1 Preliminary for Schools (PET), 181 de certificate au fost acordate candidaților de la examenul B2 First for Schools (FCE), 71 certificate candidaților care au susținut examenul C1 Advanced (CAE) iar 13 candidați au fost felicitați pentru susținerea celui mai complex examen Cambridge English, C2 Proficiency (CPE).

Rezultatele obținute de aceștia în cadrul examenelor Cambridge English reprezintă o marcă a excelenței, clasându-se peste media mondiala, cu un scor cu până la 7,51% peste aceasta medie, conform statisticii realizate de Cambridge University Press & Assessment.

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Iași, peste 1.100 de elevi și-au echivalat în anul școlar 2022-2023 cu un certificat Cambridge proba de verificare a cunoștințelor de limba modernă la admiterea în clasa a IX-a sau probele de competență lingvistică la bacalaureat.

Certificatele Cambridge English sunt valabile pe viață și sunt recunoscute la nivel mondial de nenumarate instituții și angajatori, iar în Romania sunt folosite pentru echivalarea probelor de competență lingvistică, la admiterea în clasa a V-a și a IX-a, respectiv la Bacalaureat.

Twinkle Star Exam Centre a fost prezent în anul școlar precedent în 29 de localități unde a organizat examene Cambridge English alături de centrele de pregătire partenere. Dintre cei peste 69 de parteneri ai centrului autorizat de examinare, 26 sunt școli, licee și colegii de top din județul Iași.

Calendarul examenelor Cambridge English care vor fi organizate în Iași în anul 2023- 2024 a fost lansat de puțin timp iar cei interesați să susțină un astfel de examen pentru a obține un certificat Cambridge English au la dispoziție site-ul https://examenecambridge.ro/ pentru consultanță și detalii.

De asemenea, în acest an școlar centrul autorizat de examinare Twinkle Star Exam Centre va veni în întâmpinarea elevilor din județ și cu testări gratuite în școli pentru a afla ce examen pot susține, în funcție de cunoștințele de limba engleză pe care le dețin la acest moment.

Cu ocazia Festivității Cambridge English la Iași centrului i s-au alăturat parteneri care susțin excelența în educație: Parteneri Gold: Adservio, Logarithmic Solutions; Parteneri Silver: Apisrom, Botanica by Atelierul Boem; Parteneri Bronze: DENTESSE Kids&Teens, Iulius Mall Iași, Banca Transilvania; Parteneri Media: Ziarul de Iasi, Viva FM Iași.

Examene Cambridge

Examene Cambridge

Leave a Replay

Noutăți

Următoarele Examene Cambridge English

DataExamenÎnscrie-te
15/06/2024B1 Preliminary for Schools
15/06/2024A2 Key for Schools
04/07/2024Pre-A1 Starters
08/06/2024B2 First for Schools
27/07/2024B2 First for Schools
18/05/2024B1 Preliminary for Schools
18/05/2024A2 Flyers
11/05/2024B1 Preliminary for Schools
11/05/2024A2 Key for Schools
11/05/2024A2 Flyers

Întrebări frecvente

Află răspunsul la cele mai întâlnite întrebări legate de examenele Cambridge English și cursurile Twinkle Star.

Obține acum certificatul tău Cambridge English