TKT – EXAMENE CAMBRIDGE PENTRU PROFESORI

teachingqualifications_tkt_webbanner2
Teaching Knowledge Test (TKT) a fost creat special pentru profesori care vor să își evalueze cunoștințele de limba engleză, metodică, planificare a lecției, managementul clasei sau alte zone asociate cu predarea limbii engleze. De asemenea, recunoașterea internațională le asigură acestor teste un statut important în CV-ul sau portofoliul unui profesor care se pregătește pentru CELTA sau care dorește să lucreze în străinătate.

Există șase module teoretice care se pot susține în cadrul aceleiași sesiuni sau separat. Fiecare conține 80 de întrebări, pentru care se alocă 80 de minute, inclusiv timpul de completare a foii de răspunsuri.

Modulul practic se dă întotdeauna separat, la o dată stabilită de reprezentanții centrului de testare. Acesta implică redactarea unui plan de lecție și predarea efectivă pe baza acestuia.

Deși nu există calificative precum „admis“ sau „respins“, candidații vor primi în aproximativ șase săptămâni certificatul care indică Banda 1, 2, 3 sau 4. Banda 1 este cel mai mic calificativ, care denotă că este necesară mai multă pregătire pentru examen, iar Banda 4 este maximă și arată cunoștințe impecabile din domeniul evaluat.

 

TKT: Module de bază

Modulul 1: Background to language teaching

Modulul 2: Planning for language teaching

Modulul 3: Classroom management

 

TKT: Module de specialitate

Knowledge about language (KAL)

Content and Language Integrated Learning (CLIL)

Young Learners (YL)

TKT Practical